Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Deutsche Bank

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Deutsche Bank

169
Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Deutsche Bank

Την μείωση του προσωπικού της κατά 18.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε πρόσφατα η Deutsche Bank στο πλαίσιο της μεγάλης αναδιοργάνωσης της τράπεζας.

Σκοπός της γερμανικής τράπεζας είναι να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της στους 74.000 εργαζομένους έως το 2022 με το συνολικό κόστος αναδιοργάνωσης να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 7,4 δις ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Deustche Bank, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιήσει την γεωγραφική κατανομή των περικοπών, είναι πιθανό να εξέλθει όλων των δραστηριοτήτων αγοραπωλησίας μετοχών, οι οποίες κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ εκτιμάται ότι θα διατηρήσει «ανέπαφο» το έμψυχο δυναμικό των ναυτιλιακών αναλυτών.

O CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια επανεκκίνηση της τράπεζας, η οποία επιλέγει να εστιάσει εκ νέου στους πελάτες της και να επιστρέψει στις ρίζες της, προσθέτοντας ότι «είναι o πιο θεμελιώδης μετασχηματισμός της Deutsche Bank για δεκαετίες».

Σημειωτέων ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αποτυχία συγχώνευσης με την Commerzbank τον περασμένο Απρίλιο, μια προσπάθεια η οποία είχε υποστηριχθεί σθεναρά από τη γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πρωταθλητής στην τραπεζική βιομηχανία. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο project.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.