Οι κυριότεροι προμηθευτές αργού της Ιαπωνίας

Οι κυριότεροι προμηθευτές αργού της Ιαπωνίας

190
Οι κυριότεροι προμηθευτές αργού της Ιαπωνίας

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Κουβέιτ προς την Ιαπωνία ανήλθαν σε 7,72 εκατ. βαρέλια τον περασμένο Μάιο, δηλαδή 249.000 βαρέλια/ημέρα, αύξηση κατά 22% σε σχέση με τον Μάιο του 2018.

Το Κουβέιτ αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της Ιαπωνίας. Τον περασμένο Μάιο οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Ιαπωνίας από το Κουβέιτ αντιπροσώπευσαν το 8,2% των συνολικών εισαγωγών της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Natural Resources and Energy Agency της Ιαπωνίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών αργού πετρελαίου της Ιαπωνίας (87,2%) τον περασμένο Μάιο προήλθε από τις χώρες της Μ. Ανατολής, αντιπροσωπεύοντας ωστόσο μείωση της τάξης του 2,7% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτέλεσαν τον Νο1 προμηθευτή αργού πετρελαίου της Ιαπωνίας (1,03 εκατ. βαρέλια/ημέρα), ενώ ακολουθούν η Σαουδική Αραβία με 986.000 βαρέλια/ημέρα, το Κατάρ (252.000 βαρέλια/ημέρα), το Κουβέιτ και η Ρωσία (141.000 βαρέλια/ημέρα).

Η Ιαπωνία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή αργού πετρελαίου στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.