Νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Γιάννης Πλακιωτάκης

2361
Νέος υπουργός Ναυτιλίας ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Ανακοινώθηκε, από τον κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος αναλαμβάνει θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με βάση τις ανακοινώσεις το χαρτοφυλάκειο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περνά στα χέρια του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε αναλάβει επί δύο φορές καθήκοντα τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το 2009 με απόφαση του τότε Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είχε οριστεί Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 αναλαμβάνει εκ νέου καθήκοντα Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Ιωάννης Ιωσήφ Πλακιωτάκης είναι βουλευτής στο Νομό Λασιθίου. Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι δεύτερο παιδί του Σήφη Πλακιωτάκη και της Δέσπως Φραγκούλη. Είναι παντρεμένος με τη Κύπρια επιχειρηματία Αφροδίτη Δωρίτη.

Σπούδασε Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το City University Business School, με ειδίκευση στη Βιοχημική Μηχανική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στο Λασίθι με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004, ενώ επανεκλέχθηκε στις εκλογές των ετών 2007, 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012 καθώς και σε εκείνες του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.