Τρείς τόνοι εγκαταλελειμμένων διχτυών στον βυθό της Σαλαμίνας

Τρείς τόνοι εγκαταλελειμμένων διχτυών στον βυθό της Σαλαμίνας

415
Τρείς τόνοι εγκαταλελειμμένων διχτυών στον βυθό της Σαλαμίνας

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή που οργανώθηκε από το BlueCycle και την Aegean Rebreath στο νησί της Σαλαμίνας, για τον υποβρύχιο καθαρισμό ενός υφάλου από εγκαταλελειμμένα δίχτυα. Εθελοντές δύτες, με τη βοήθεια εθελοντών χειριστών ROV της εταιρείας Als Marine Consultants Ltd., εντόπισαν τεράστια ποσότητα διχτυών σε σημείο που υπέδειξαν αλιείς, οι οποίοι συνδράμουν στην προσπάθεια για τον καθαρισμό του βυθού του νησιού.

Μετά από επίπονη προσπάθεια,  ανελκύστηκαν από τη θάλασσα δίχτυα των οποίων το βάρος ξεπερνούσε τους 2 τόνους. H επιχείρηση του καθαρισμού του βυθού που διήρκησε τρεις ημέρες, έφερε στο φως σχεδόν 3 τόνους διχτυών, τα οποία είχαν καλύψει τον ύφαλο, δημιουργώντας μια θλιβερή εικόνα για τη θαλάσσια ζωή του τόπου.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα δίχτυα παραμένουν η πλέον θανάσιμη παγίδα για την πανίδα της θάλασσας.

Τα πλαστικά αυτά δίχτυα έχουν πάρει τη σειρά τους προκειμένου να ανακυκλωθούν στο ειδικό εργαστήριο που δημιουργείται στον Πειραιά, το BlueCycle Lab, και να επιστρέψουν στη βιομηχανία ως υλικό έτοιμο για ένα νέο κύκλο ζωής!

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.bluecycle.com, καθώς και στην www.aegeanrebreath.org

Φωτογραφίες: Aegean Rebreath

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.