Υπέρ της ψηφιοποίησης η αγορά των containerships

Υπέρ της ψηφιοποίησης η αγορά των containerships

145
Υπέρ της ψηφιοποίησης η αγορά των containerships

Η Hapag-Lloyd και η ONE, η πέμπτη και η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, αποτελούν τις νέες εταιρείες από την liner ναυτιλία που θα συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα TradeLens.

Η TradeLens χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στο διεθνές εμπόριο, αλλά και για την μείωση του χρόνου των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε ό,τι αφορά την διεκπεραίωση των φορτίων.

Την εν λόγω πλατφόρμα ανέπτυξαν από κοινού η A.P. Moller-Maersk και η IBM, ενώ πρόσφατα εισήχθησαν σε αυτήν η CMA CGM και η MSC.

Με τις νέες προσθήκες, η πλατφόρμα TradeLens περιλαμβάνει πλέον πάνω από το 50% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των containerships.

Ο κ. Martin Gnass, Managing Director Information Technology της Hapag-Lloyd, επεσήμανε ότι η περαιτέρω επέκταση της ψηφιακής συνεργασίας αποτελεί ζήτημα κρίσιμης σημασίας για την αγορά των containerships.

Από την μεριά του ο κ. Noriaki Yamaga, Managing Director, Corporate & Innovation της Ocean Network Express, τόνισε ότι η χρήση καινοτομιών, όπως η πλατφόρμα TradeLens, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την αγορά των containerships, με δεδομένο ότι διακινούνται ετησίως και σε διεθνές επίπεδο πάνω από 120 εκατ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.