Στα ύψη οι τιμές κρέατος στην Κίνα

Στα ύψη οι τιμές κρέατος στην Κίνα

120
Στα ύψη οι τιμές κρέατος στην Κίνα

Η Κίνα σταμάτησε την αποδοχή φορτίων κρέατος από τον Καναδά ύστερα από έρευνες που αποκάλυψαν υπολείμματα απαγορευμένων πρόσθετων συστατικών και την ύπαρξη πλαστών πιστοποιητικών που τα συνόδευαν, ενώ οι καναδικές αρχές διερευνούν και αυτές την περίπτωση.

Την περασμένη Τρίτη οι κινεζικές τελωνειακές αρχές ανέφεραν ότι ανακάλυψαν 188 πλαστά πιστοποιητικά σε φορτία κρέατος από τον Καναδά και για αυτό δεν επέτρεψαν την εισαγωγή του στην κινεζική αγορά. Μετά από εξέταση των αρμοδίων αρχών σε καναδικό χοιρινό κρέας βρέθηκαν υπολείμματα του συνθετικού πρόσθετου ρακτοπαμίνη, η χρήση του οποίου έχει απαγορευτεί σε Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ.

Οι τιμές των ζώντων ζώων και του κρέατος στην Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του αφρικάνικου πυρετού που έπληξε τα χοιροτροφεία της χώρας με αποτέλεσμα εκατομμύρια χοίροι να θανατωθούν και η χώρα να οδηγηθεί σε αθρόες εισαγωγές κρέατος από το εξωτερικό.

Το καναδικό Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές προκειμένου να επιλυθεί το θέμα, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη των πλαστών πιστοποιητικών στο εξαχθέν κρέας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί και εξαγωγές προς άλλες χώρες καθώς επίσης και ότι διερευνάται η ενοχή των υπευθύνων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.