Η Saudi Aramco βάζει «πλώρη» για ξένες αγορές

Η Saudi Aramco βάζει «πλώρη» για ξένες αγορές

85
Η Saudi Aramco βάζει «πλώρη» για ξένες αγορές

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν δεν έχουν συμβάλλει μόνο στην άνοδο των τιμών των πετρελαίου αλλά έχουν προκαλέσει και έντονη ανησυχία στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα. Η τελευταία εκφράζει την ανησυχία της ως προς την ασφαλή διέλευση των πλοίων από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, η οποία αποτελεί μία από τις βασικότερες θαλάσσιες οδούς για το εμπόριο πετρελαίου.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, υψηλόβαθμα στελέχη της Saudi Aramco επεσήμαναν ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ικανοποιήσει την ζήτηση των πελατών της για πετρέλαιο, καθώς διαθέτει επαρκή πετρελαϊκά αποθέματα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και CEO της Saudi Aramco, κ. Amin Nasser τόνισε ότι η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κρίσεις, έχοντας ωστόσο ανταποκριθεί πάντα στις απαιτήσεις των πελατών της, ενώ προσέθεσε ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω αύξηση της πετρελαϊκής της παραγωγής, η οποία αγγίζει σήμερα έως και τα 12 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gulf Business, η Saudi Aramco την παρούσα περίοδο έχει θέση ως προτεραιότητά της να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της στον ενεργειακό τομέα, προσβλέποντας στην συμμετοχή της σε ενεργειακά έργα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία και Αφρική.

Φωτό: AΠΕ-MΠE

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.