Τα drones φέρνουν επανάσταση στα logistics

Τα drones φέρνουν επανάσταση στα logistics

301
Τα drones φέρνουν επανάσταση στα logistics

Σε μία νέα εποχή ως προς την μεταφορά εμπορευματικών αγαθών εισέρχεται η Air Canada Cargo, καθώς αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός εγχώριου εμπορικού δικτύου μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των γνωστών drones.

Πιο συγκεκριμένα, ο καναδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την εταιρεία Drone Delivery Canada Corp. (DDC), η οποία ειδικεύεται στις μεταφορές εμπορευμάτων μέσω drones. Η υλοποίηση της συμφωνίας θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός δικτύου διανομής αγαθών σε όλη την καναδική επικράτεια, με την DDC να αξιοποιεί τα ευρεία κανάλια προώθησης αλλά και τεχνολογικής υποστήριξης της Air Canada Cargo.

Σε πρώτη φάση οι μεταφορές αγαθών με drones θα καλύψουν τις απομακρυσμένες κοινότητες και τα χωριά του Καναδά καθώς και τις ανάγκες κυβερνητικών υπηρεσιών ανά την χώρα, ενώ τα αγαθά που θα διακινούνται πρωτίστως είναι φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα και εφόδια.

Σχολιάζοντας την συμφωνία, ο κ. Tim Strauss, αντιπρόεδρος του τομέα Cargo της Air Canada, σημείωσε μεταξύ άλλων την πίστη της εταιρείας στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στην δυνατότητά της να παρέχει ανταγωνιστικές υπηρεσίες μεταφοράς αγαθών σε μη παραδοσιακές αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Air Canada αναμένει να καταγράψει σύντομα κέρδη από την ανάπτυξη του δικτύου των drones, κάτι που δεν έχει επιτύχει μέχρι τώρα η Amazon, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Strauss.

Φωτό: aircanada.mediaroom.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.