Υποσαχάρια Αφρική: Ρεκόρ τριετίας στις εισαγωγές καλαμποκιού

Υποσαχάρια Αφρική: Ρεκόρ τριετίας στις εισαγωγές καλαμποκιού

160
Υποσαχάρια Αφρική: Ρεκόρ τριετίας στις εισαγωγές καλαμποκιού

Σε αύξηση των εισαγωγών καλαμποκιού αναμένεται να οδηγήσουν την Ζιμπάμπουε, την Μοζαμβίκη και την Κένυα οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η έντονη ξηρασία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η Ζιμπάμπουε εκτιμάται ότι θα εισάγει εντός του τρέχοντος γεωργικού έτους 1 εκατ. τόνους καλαμποκιού, αύξηση κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Κένυα ενδεχομένως να προβεί σε εισαγωγές ύψους 1,3 εκατ. τόνων. Σε ό,τι αφορά την Μοζαμβίκη, οι καλλιέργειες της οποίας έχουν πληγεί από κυκλώνες αλλά και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, οι εισαγωγές της χώρας σε καλαμπόκι αναμένεται ότι θα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 14 ετών.

Την αυξημένη ζήτηση για καλαμπόκι από τις τρεις παραπάνω χώρες εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει εν μέρει η Τανζανία και η Ν. Αφρική.

Ωστόσο, επειδή οι εισαγωγές για καλαμπόκι από τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής θα αποτελέσουν τις υψηλότερες των τριών τελευταίων ετών, αγγίζοντας τους 4,8 εκατ. τόνους, την ζήτηση για καλαμπόκι αναμένεται να καλύψει και το Μεξικό, του οποίου οι εξαγωγές καλαμποκιού εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν την περίοδο 2019-2020, συγκριτικά με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.