Μείωση κερδών λόγω… Κούβας για την Carnival

Μείωση κερδών λόγω… Κούβας για την Carnival

120
Μείωση κερδών λόγω… Κούβας για την Carnival

Μείωση των καθαρών κερδών του κατέγραψε ο όμιλος κρουαζιέρας Carnival Corporation κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019, παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα του ομίλου σημείωσαν αύξηση την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε $451 εκατ., συγκριτικά με τα $561 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Τα συνολικά έσοδα της Carnival Corp. για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 άγγιξαν τα $4,8 δις.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Arnold Donald, πρόεδρος και CEO της Carnival Corp., τόνισε ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης καθώς και των εξόδων των επιβατών κρουαζιέρας ενόσω βρίσκονται εν πλω αντιστάθμισαν το αυξημένο κόστος των καυσίμων.

Επίσης, ο κ. Donald αναφέρθηκε και στον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσαν στην αγορά κρουαζιέρας οι νέες απαγορεύσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών στην Κούβα για λόγους αναψυχής, οδηγώντας εταιρείες κρουαζιέρας σε ακυρώσεις ή αναπρογραμματισμούς δρομολογίων αλλά και σε αποζημίωση των επιβατών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA οι νέοι περιορισμοί από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ για τις επισκέψεις στην Κούβα υπολογίζεται ότι επηρέασαν τις κρατήσεις 800.000 περίπου επιβατών κρουαζιέρας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.