Βραζιλία: Αυξάνει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά καφέ

Βραζιλία: Αυξάνει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά καφέ

60
Βραζιλία: Αυξάνει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά καφέ

Οι Βραζιλιάνοι εξαγωγείς πράσινου καφέ απέστειλαν 3,19 εκατ. σάκους των 60 κιλών έκαστος τον περασμένο Μάιο, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση 114% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Ένωση Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé, η μέση τιμή ανά σάκο καφέ για τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015, καθώς οι παγκόσμιες τιμές καφέ παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά. Ειδικότερα, η μέση τιμή καφέ/σάκο κινήθηκε στα $118 τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαΐου του 2018 ($152/σάκο), αλλά και από εκείνα του 2017, που κυμαίνονταν στα $170/σάκο.

Από την άλλη, η χώρα της Λατινικής Αμερικής εξήγαγε 2,82 εκατ. σάκους των 60 κιλών καφέ ποικιλίας αράμπικα τον Μάιο, σημειώνοντας επίσης σημαντική ετήσια αύξηση 95%. Παρά τις σημαντικά μειωμένες τιμές καφέ της Βραζιλίας, ο Nelson Carvalhaes, πρόεδρος της Cecafé, σημείωσε ότι οι προοπτικές φαντάζουν αρκετά θετικές, καθώς οι ενισχυμένες εξαγωγές αυξάνουν το μερίδιο της χώρας στην παγκόσμια αγορά καφέ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για τον βραζιλιάνικο καφέ κύριοι προορισμοί τον Μάιο αποτέλεσαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.