Η οικονομική άνθηση της Χώρας του Λωτού

Η οικονομική άνθηση της Χώρας του Λωτού

117
Η οικονομική άνθηση της Χώρας του Λωτού

H οικονομία του Βιετνάμ αναμένεται να γνωρίσει ανάπτυξη μεγαλύτερη από αυτή της Σιγκαπούρης έως το 2029, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η DBS Bank.

Όπως αναφέρει η έκθεση, η οικονομία της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας έχει την δυναμική να αναπτυχθεί με ένα ρυθμό της τάξης του 6-6,5% την επόμενη δεκαετία, κυρίως, λόγω της εισροής μεγάλων ξένων επενδύσεων και της ανάπτυξης της παραγωγικότητας.

Παράλληλα, αναλυτές και οικονομολόγοι σημειώνουν στο Bloomberg ότι εάν η χώρα του Λωτού καταφέρει να διατηρήσει αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης τότε είναι πιθανό η οικονομία της να ξεπεράσει σε μέγεθος αυτή της Σιγκαπούρης.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κυβέρνηση του Βιετνάμ αναμένει ότι ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας στο 6,8% φέτος συνδυαστικά με το παραγωγικό εργατικό της δυναμικό, την βελτίωση των υποδομών ως απόρροια των μεγάλων επενδύσεων στον τομέα αυτό αλλά και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον, που ευνοεί τις ξένες επενδύσεις, δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Προς επίρρωση των καλών προοπτικών να σημειωθεί ότι ήδη κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους παρουσιάζονται σημαντικά αυξημένες οι άμεσες ξένες επενδύσεις τόσο από την Κίνα όσο και από το Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.