Η Exxon Mobil στρέφει το βλέμμα στην Κρήτη

Η Exxon Mobil στρέφει το βλέμμα στην Κρήτη

371
Η Exxon Mobil στρέφει το βλέμμα στην Κρήτη

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια και δυτικά της Κρήτης.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξής του στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της τακτικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20- 21 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα προχωρά στην αξιοποίηση της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως και η Κύπρος, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί απόρροια ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Εφόσον οι εργασίες για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου αποφέρουν τους προσδοκώμενους καρπούς, τότε εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η θέση της ανατ. Μεσογείου στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.