Ισχυρός χρηματοδότης της ελληνικής ναυτιλίας η Credit Suisse

    133
    Ισχυρός χρηματοδότης της ελληνικής ναυτιλίας η Credit Suisse

    Η Credit Suisse και η UBS, οι δύο μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες, εμφάνισαν βελτίωση στις κεφαλαιακές τους διαρθρώσεις και πλέον θα πρέπει να δώσουν έμφαση σε πιθανά σενάρια κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας.

    Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας της, οι UBS και Credit Suisse βελτίωσαν ελαφρώς την κεφαλαιακή τους θέση, παρά την ελαφρά χειροτέρευση του οικονομικού περιβάλλοντος και κλίματος. Η έκθεση παροτρύνει τις τράπεζες να λάβουν περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης τους ώστε σε πιθανή νέα χρηματοπιστωτική κρίση να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

    Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας επισημαίνει τους κινδύνους των εγχώριων τραπεζών από τις αγορές του real estate και των στεγαστικών δανείων, καθώς η έκθεσή τους σε αυτές το 2018 αυξήθηκε σημαντικά και προτρέπει την λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης, τα οποία ήδη έχουν προταθεί από την ελβετική κυβέρνηση τον Σύνδεσμο Ελβετικών Τραπεζών.

    Η Credit Suisse αποτελεί την πρώτη τράπεζα που χρηματοδοτεί την ελληνική ναυτιλία, ενώ η συνολική έκθεση της στην ναυτιλία διεθνώς ξεπερνά τα 12,5 δις.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.