Αυστραλία: Άλλη μια εξέλιξη-ορόσημο για τις εξαγωγές LNG

Αυστραλία: Άλλη μια εξέλιξη-ορόσημο για τις εξαγωγές LNG

104
Αυστραλία: Άλλη μια εξέλιξη-ορόσημο για τις εξαγωγές LNG

Το πολυαναμενόμενο πρώτο φορτίο LNG από τη πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (FLNG) Prelude της Shell στα βορειοδυτικά της Αυστραλίας ξεκίνησε το ταξίδι του την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το υπό ισπανική σημαία LNG Carrier «Valencia Knutsen» φόρτωσε το εν λόγω φορτίο από την πλωτή μονάδα που βρίσκεται 475 χλμ. βορειανατολικά του Broome στη δυτική Αυστραλία με προορισμό την Ασία.

Όπως σημείωσε ο Maarten Wetselaar, Integrated Gas and New Energies Director, η πρώτη αποστολή φορτίου LNG από τη πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (FLNG) Prelude της Shell πραγματοποιήθηκε υπό όρους απόλυτης ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο Daniel Toleman, αναλυτής της Wood Mackenzie, τόνισε ότι η αποστολή του πρώτου αυτού φορτίου έρχεται οκτώ χρόνια μετά την τελική επενδυτική απόφαση (final investment decision-FID) και δύο χρόνια αφότου η μονάδα εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία.

H Αυστραλία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την δυναμική της ως εξαγωγέα LNG και σύμφωνα με το Reuters την τελευταία δεκαετία οκτώ projects LNG, συνολικού προϋπολογισμού $200 δις, πήραν σάρκα και οστά στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.