Επιστροφή της Saudia στην Αθήνα

Επιστροφή της Saudia στην Αθήνα

224
Επιστροφή της Saudia στην Αθήνα

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε εκ νέου να προσφέρει απευθείας πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα, έπειτα από έντεκα χρόνια διακοπής της σύνδεσης Ριάντ-Αθηνών.

Πρόκειται για μία εποχιακή σύνδεση, η οποία καλύπτει την περίοδο έως και τις 25 Οκτωβρίου 2019. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Saudia Airlines δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξει επιμήκυνση των δρομολογίων και κατά την χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η επανεκκίνηση των πτήσεων έγινε την Περασμένη Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. Πρόκειται για μια εποχιακή σύνδεση, που θα εκτελείται με αεροσκάφος Airbus A320, ενώ οι απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η πτήση (SV 0191) θα αναχωρεί από το Ριάντ στις 09:35 και θα προσγειώνεται στην Αθήνα στις 13:35, ενώ η πτήση επιστροφής (SV 0192) θα αναχωρεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15:15 με εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο Ριάντ στις 19:10.

Με την έναρξη των πτήσεων προς το Ριάντ θα προσφέρεται προς τους επιβάτες η δυνατότητα να επωφεληθούν από το πυκνό δίκτυο της Saudia προς προορισμούς σε Μέση Ανατολή και Ασία, για τους οποίους δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση από την Αθήνα.

5D4_2686

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερο χρόνο το δρομολόγιο θα συνδέει την Αθήνα με το νέο, σύγχρονο αεροδρόμιο της Τζέντα.

Η Saudia Airlines ανήκει στην αεροπορική συμμαχία SkyTeam και διαθέτει στόλο 162 αεροσκαφών, ενώ η Αθήνα αποτελεί τον 95ο προορισμό στο δίκτυό της.

Φωτό: Saudia Airlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.