Χαμόγελα στους κορυφαίους εξαγωγείς σιτηρών στην Βαλτική

Χαμόγελα στους κορυφαίους εξαγωγείς σιτηρών στην Βαλτική

132
Χαμόγελα στους κορυφαίους εξαγωγείς σιτηρών στην Βαλτική

Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας αναθεώρησε προς τα επάνω, κατά 2 εκατ. τόνους, τις εκτιμήσεις του για την παραγωγή σιταριού από τη Ρωσία και την Ουκρανία το 2019/20, οι οποίες αποτελούν τους κορυφαίους εξαγωγείς στην Βαλτική.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις του υπουργείου κάνουν λόγο για παραγωγή σιταριού από την Ρωσία στα 78 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 9% σε σχέση με το 2018/19, ενώ αντίστοιχα για την Ουκρανία το υπουργείο βλέπει αύξηση 20% στους 30 εκατ. τόνους

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο βλέπει αύξηση για τις εξαγωγές των δύο χωρών κατά 1,5 εκατ. τόνους το εν λόγω διάστημα. Η Ρωσία προβλέπεται να εξαγάγει 37 εκατ. τόνους σιταριού ενώ η Ουκρανία 19,5 εκατ. τόνους το 2019/20.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του υπουργείου, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες στην περιοχή κατά την χειμερινή καλλιεργητική περίοδο ωθούν προς τα επάνω τόσο την παραγωγή όσο και τις εξαγωγές για τις δύο χώρες.

Τέλος να σημειωθεί ότι για την παγκόσμια παραγωγή σιταριού, το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι θα κινηθεί στους 780,83 εκατ. τόνους, ενώ τον Μάιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παγκόσμια παραγωγή περί τους 777,49 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.