Το νέο mega ship της Royal Caribbean

Το νέο mega ship της Royal Caribbean

415
Το νέο mega ship της Royal Caribbean

Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International, το «Spectrum of the Seas», μετά την ολοκλήρωση του παρθενικού του ταξιδιού που διήρκησε 46 ημέρες, κατέφθασε στον τερματικό σταθμό Wusongkou International Cruise Terminal στη Σαγκάη. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Royal Caribbean αποτελεί το πιο μεγάλο και ακριβό κρουαζιερόπλοιο που θα δραστηριοποιείται στην Ασία.

Λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα προκειμένου να εορτασθεί η άφιξη του «Spectrum of the Seas», στο νέο «σπίτι» του, στην Σαγκάη, αποτελώντας η εν λόγω άφιξη ορόσημο για την Royal Caribbean καθώς συμπληρώνει 10 έτη παρουσίας στην Κίνα.

Το «Spectrum of the Seas» αποτελεί κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Quantum- Ultra class, με χωρητικότητα 169.000 τόνους, μήκος 347,1 μ. και πλάτος 41,4 μ.

Επιπρόσθετα, το «Spectrum of the Seas» διαθέτει 18 καταστρώματα και 2.137 καμπίνες, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 4.246 επιβάτες.

Το νέο πλοίο της Royal Caribbean, το οποίο ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Meyer Werft, διαθέτει ενεργειακά αποδοτικά συστήματα, τα οποία συμβάλλουν στην μείωση των αέριων ρύπων, αλλά και υβριδικά scrubbers.

Φωτό: Meyer Werft

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.