Samothraki Open Forum: Η Σαμοθράκη πρωτοστατεί στην Αειφορία

Samothraki Open Forum: Η Σαμοθράκη πρωτοστατεί στην Αειφορία

707
Samothraki Open Forum: Η Σαμοθράκη πρωτοστατεί στην Αειφορία
Φωτο: Shutterstock

«Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από Συνέργειες» είναι το θέμα του φετινού Samothraki Open Forum, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου από την εταιρεία Aero Iasion Development στις 28 και 29 Ιουνίου στη Χώρα της Σαμοθράκης. Το Forum αποτελεί μία πρωτοβουλία ενημέρωσης και διαλόγου των φορέων, επιχειρηματιών και της τοπικής κοινωνίας καθώς είναι ανοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Η φετινή διοργάνωση θα ανάδειξει τις συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης, στα πλαίσια της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ που έχει σαν στόχο, έναν καλύτερο πλανήτη! Όπως άλλωστε περιγράφεται στο στόχο 17 της Ατζέντας 2030, βασικός άξονας για την βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι συνέργειες φορέων και κοινωνίας.

Στη διήμερη εκδήλωση, θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα κυκλικής καθώς και νεοφυούς οικονομίας, αγροτικής παραγωγής, θα συζητηθούν η άμεση ανάγκη διασύνδεσης του Νησιού με άλλους προορισμούς, το πρόγραμμα NATURA και οι δυνατότητές του καθώς και προώθησης της Σαμοθράκης μέσω της δημιουργίας ενός διακριτού Brand. Οι ομιλητές θα εστιάσουν στην προοπτική επενδύσεων στο Νησί, την κοινωνική, νεοφυή αλλά και γυναικεία επιχειρηματικότητα και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους αλλά και σε θέματα ανάπτυξης και χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας. Το Φόρουμ θα πλαισιωθεί από σειρά παράλληλων εκδηλώσεων σχετικών με τη βιωματική εκπαίδευση παιδιών, μαθητών και επιχειρηματιών σε θέματα αειφόρου επιχειρηματικότητας. Οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την τοπική κουζίνα, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και τη μοναδική φύση του Νησιού των Μεγάλων Θεών.

Ο κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, Ιδρυτής και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Aero Iasion Development Ltd. δήλωσε στα Ναυτικά Χρονικά αναφορικά με τη διοργάνωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το 2ο Φόρουμ μας στη Σαμοθράκη με θέματα Αειφορίας και Ανάπτυξης του Νησιού τω Μεγάλων Θεών. Φέτος επενδύουμε στην επιχειρηματικότητα και τις συνέργειες όλων των φορέων. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη έξυπνη τεχνολογία που θα παρουσιάσουμε στο φετινό Φόρουμ, την ολιστική πλατφόρμα επικοινωνίας και προώθησης του Νησιού Samothraki.Online. Συμμετέχουμε στο Samothraki Open Forum, συνεργαζόμαστε επιχειρηματικά και καινοτομούμε στην υπέροχη Σαμοθράκη μας! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους χορηγούς και υποστηρικτές του Φόρουμ, όπως την Aegean Airlines, τη Distemicha, το Niki Beach Hotel, το Made for Gods, τον χορηγό επικοινωνίας Ναυτικά Χρονικά και άλλους πολλούς τοπικούς επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα εύσημα ανήκουν στο Δήμο Σαμοθράκης και την εξαιρετική ομάδα του που αγκάλιασε και στήριξε εξαρχής την πρωτοβουλία αυτή».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την εγγραφή στο Φόρουμ έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.samothrakiopenforum.com.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.