Κίνδυνος «εκτροχιασμού» της ζήτησης για πετρέλαιο

Κίνδυνος «εκτροχιασμού» της ζήτησης για πετρέλαιο

93
Κίνδυνος «εκτροχιασμού» της ζήτησης για πετρέλαιο

Oι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη 4 Ιουνίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο λόγω των εκτιμήσεων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες φαίνεται να επιδρούν στην παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, αλλά και της αντίθεσης της Ρωσίας για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Brent υποχώρησε στα $60,2/βαρέλι ενώ τα futures West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν απώλειες 45 cents ή 0,85% στα $52,8/βαρέλι.

Συνολικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου κινούνται 20% χαμηλότερα από τα πολύ υψηλά επίπεδα του Απριλίου, ενώ τον Μάιο καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον περυσινό Νοέμβριο.

Όπως σημείωσε η Eastport, tanker brokerage, ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί ανησυχίες για παγκόσμια επιβράδυνση της οικονομίας καθώς και για ασθενέστερη ζήτηση για πετρέλαιο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.