Νέα πλοία για την Euroseas του Αρ. Πίττα

Νέα πλοία για την Euroseas του Αρ. Πίττα

337
Νέα πλοία για την Euroseas του Αρ. Πίττα

Σειρά αναπτυξιακών κινήσεων ανακοίνωσε την Δευτέρα 3 Ιουνίου η Euroseas Ltd., πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία containers, της οποίας ηγείται ο Αρ. Πίττας.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία προχώρησε στην αναχρηματοδότηση δύο εκ των πλοίων της, ενώ ταυτόχρονα πέτυχε μείωση των επιτοκίων για όλα τα υφιστάμενα δάνεια.

Παράλληλα, η Euroseas υπέγραψε memoranda of agreement για την απόκτηση τεσσάρων feeder containerships μέσω της διάθεσης κεφαλαίων ύψους $15 εκατ. και της έκδοσης 22,5 εκατ. κοινών μετοχών για τους πωλητές των πλοίων. Πρόκειται για τα πλοία M/V EM Hydra και EM Spetses, χωρητικότητας 1.700 TEUs έκαστο, ναυπηγημένα το 2005 και 2007 αντίστοιχα, το EM Kea, χωρητικότητας 3.100 ΤΕUs και ναυπηγημένο το 2007 και το M/V Diamantis, ναυπηγημένο το 1998 και χωρητικότητας 2.100 TEUs.

O Aρ. Πίττας, Πρόεδρος και CEO της Euroseas ανέφερε ότι με την απόκτηση των τεσσάρων feeder containerships επεκτείνεται ο στόλος της εταιρείας, ενώ παράλληλα μειώνεται και ο μέσος όρος ηλικίας κατά 1,5 έτη και συμπλήρωσε ότι με την συναλλαγή αυτή αποδεικνύεται και η πίστη των κύριων μετόχων της Euroseas στον εν λόγω κλάδο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο στόλος πλέον της Euroseas αποτελείται από 15 πλοία, εκ των οποίων όλα -εκτός από ένα- είναι feeder containerships.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.