ZIM: Περιβαλλοντικές πρακτικές με στόχο την βιωσιμότητα

ZIM: Περιβαλλοντικές πρακτικές με στόχο την βιωσιμότητα

57
ZIM: Περιβαλλοντικές πρακτικές με στόχο την βιωσιμότητα

Η ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM εξέδωσε την πρώτη της έκθεση αναφορικά με τις ενέργειες και τους στόχους της για την προώθηση της βιωσιμότητας στις δραστηριότητές της και την μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης η ZIM αναφέρει ότι στοχεύει σε μείωση των συνολικών εκπομπών των αέριων ρύπων από τα πλοία της κατά 18% μεταξύ του 2019 και του 2025, ενώ προσβλέπει έως το 2025 σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50%.

Επιπλέον, η ZIM επισημαίνει ότι ο στόλος των πλοίων της συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του IMO αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των ναυτικών εν πλω.

Ο πρόεδρος και CEO της ZIM, Eli Glickman, τόνισε ότι υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της εταιρείας είναι να ενισχύσει την δέσμευσή της για την επίτευξη υψηλών προτύπων βιωσιμότητας και επιχειρηματικής ηθικής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.