Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με τουριστικό πλοιάριο

Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με τουριστικό πλοιάριο

1944
Σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με τουριστικό πλοιάριο

Τις πρωινές ώρες σήμερα και συγκεκριμένα στις 09:00 το κρουαζιερόπλοιο “MSC Opera”, το οποίο εκείνη την ώρα κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα της Βενετίας προσέκρουσε στο πλοιάριο “River Countess”. Στο τουριστικό πλοιάριο, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην προβλήτα “Σαν Μπαζίλιο” στο πολυσύχναστο κανάλι “Giudecca” που οδηγεί προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου, επέβαιναν 130 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα και ενω το κρουαζιερόπλοιο “MSC Opera” οδηγείτο από δύο ρυμουλκά σκάφη στο πολυσύχναστο λιμάνι της Βενετίας στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας ηλεκτρονικής βλάβης χάθηκε ο έλεγχος του γιγαντιαίου κρουαζιερόπλοιου. Τα δύο ρυμουλκά σκάφη αδυνατούσαν να ελέγξουν το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο εν τέλει συνεκρούσθη με την πρύμνη του τουριστικού πλοιαρίου.

Ως αποτέλεσμα πέντε -τουλάχιστον- επιβαίνοντες επί του πλοιαρίου τραυματίστηκαν, ενώ ορισμένοι επιβάτες έπεσαν στη λιμνοθάλασσα. Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες τέσσερις εκ των επιβατών του “River Countess” έχουν διεκομισθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή της σύγκρουσης του “MSC Opera” με το πλοιάριο “River Countess”.

 

Cruise ship collides with tourist boat in Venice

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.