Η liner ναυτιλία ψηφίζει blockchain

Η liner ναυτιλία ψηφίζει blockchain

218
Η liner ναυτιλία ψηφίζει blockchain

Οι κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά την πίστη τους στην ανάγκη μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, η MSC και η CMA CGM θα συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα TradeLens, την οποία ανέπτυξαν από κοινού η A.P. Moller – Maersk και η IBM.

Να σημειωθεί ότι η TradeLens χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών στο διεθνές εμπόριο αλλά και για την μείωση του χρόνου των γραφειοκρατικών διαδικασιών διεκπεραίωσης των φορτίων.

Στην TradeLens συμμετέχουν πάνω από 100 εταιρείες και λιμένες, ενώ τον περασμένο Απρίλιο είχε προσχωρήσει σε αυτή και η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ΖΙΜ.

Ο Vincent Clerc, Executive Vice President της Maersk, χαρακτήρισε ως «game changer» την συμμετοχή των MSC και CMA CGM στην TradeLens και τόνισε ότι μέχρι και σήμερα οι πελάτες καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο όγκο γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Από την πλευρά του ο André Simha, Chief Digital & Innovation Officer της MSC, σημείωσε ότι η ψηφιακή συνεργασία αποτελεί κλειδί για την εξέλιξη της αγοράς των containerships.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.