30 χρόνια προσφοράς για το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

30 χρόνια προσφοράς για το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

126
30 χρόνια προσφοράς για το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο πραγματοποίησε την 30η Ετήσια Γενική του Συνέλευση, την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο “Four Seasons” στη Λεμεσό.

Το ενδιαφέρον της Συνέλευσης συγκέντρωσαν ηχηρά ονόματα ομιλητών, όπως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και o Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης. Ενόψει της 30ης επετείου του Επιμελητηρίου, απηύθυναν επίσης ομιλίες ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), κ. Esben Poulsson, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), κ. Claes Berglund, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους την αναγνώριση που τυγχάνει η Κυπριακή Ναυτιλία και σε διεθνές επίπεδο.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για την πολύπλευρη δράση και συμβολή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, εδώ και 30 χρόνια, προς τη συνεχή ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας και  χαρακτήρισε τον τομέα της Ναυτιλίας ως ένα από τους κυριότερους ‘στυλοβάτες’ της Κυπριακής Οικονομίας. Σημείωσε, επίσης, πως η Ναυτιλία αποτελεί έναν από τους ηγετικούς τομείς της Κυπριακής οικονομίας και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης προς την σταθερή ανάκαμψη και επέκταση της.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης, ανάφερε στην ομιλία του πως με την συμβολή και υποστήριξη του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, τα τελευταία 30 χρόνια, η Κύπρος πέτυχε να αναπτύξει μια ισχυρή και διαρκώς εξελισσόμενη Ναυτιλιακή Βιομηχανία με παγκόσμιο κύρος. Πρόσθεσε επίσης, την πρόθεση της Βουλής να συνεχίσει την ενεργό υποστήριξη στο σκοπό του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για την περαιτέρω επέκταση της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Επιπρόσθετα, τόσο ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Esben Poulsson όσο και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών κ. Claes Berglund χαρακτήρισαν το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ως πρότυπο συνεργάτη, σημειώνοντας την άριστη συνεργασία και την συμβολή του στην λήψη σημαντικών αποφάσεων, που αφορούν την χάραξη πολιτικής για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου καθώς και τη δράση και προσφορά του. Επίσης με αφορμή την παρουσία σημαντικών καλεσμένων τόνισε τη σημαντικότητα της άρσης του Τουρκικού Εμπάργκο σε κυπριακά πλοία, σημειώνοντας ότι η άρση του θα παρέχει μια ισχυρή ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμπλέγματος. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την εποχή ως κρίσιμη για τη Ναυτιλία, με την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, για την περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων ρύπων από τον Ιανουάριο του 2020, αναφέροντας πως η ενεργός συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο ICS και ECSA είναι πιο σημαντική από ποτέ, για την διασφάλιση των συμφερόντων της Κυπριακής Ναυτιλίας και των Μελών του Επιμελητηρίου.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης Κρατικοί και Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι Επαγγελματικών Οργανισμών και σύσσωμα, τα Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν διεργασίες για την εκλογή του νέου δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξελέγη ο κ. Φίλιππος Φιλής, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Θέμη Παπαδόπουλο, ο οποίος τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.