Πότε θα τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ;

    182
    Πότε θα τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ;

    Η Ένωση Πλοιοκτητών της Ασίας (ASA), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσής της που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκογκ στις 28 Μαίου, επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον ανακύκλωσης των πλοίων τονίζοντας την ανάγκη για άμεση ισχύ της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ.

    Προς το παρόν οι χώρες που έχουν επικυρώσει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ είναι δώδεκα (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Παναμάς, Λαϊκή

    Δημοκρατία του Κονγκό, Σερβία, Τουρκία, Εσθονία, Μάλτα), αντιπροσωπεύοντας περίπου το 28,8% του παγκόσμιου τονάζ.

    Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ απαιτείται να την επικυρώσουν 15 τουλάχιστον κράτη που να αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου τονάζ.

    Η ASA από την πλευρά της παρότρυνε την Κίνα και την Ινδία να προσχωρήσουν στην Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι η Ένωση θα ενθαρρύνει οποιαδήποτε προσπάθεια για βελτίωση των διαδικασιών ανακύκλωσης πλοίων σε διαλυτηρία όχι μόνο των δύο παραπάνω χωρών αλλά και γενικά στην ΝΑ Ασία, όπου πλήθος πλοίων καταλήγουν προς διάλυση.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.