Ο Ν. Βαφειάς προχώρησε σε τριπλή ενίσχυση του στόλου του

Ο Ν. Βαφειάς προχώρησε σε τριπλή ενίσχυση του στόλου του

207
Ο Ν. Βαφειάς προχώρησε σε τριπλή ενίσχυση του στόλου του

O Έλληνας πλοιοκτήτης Νικόλαος Βαφειάς, πατέρας του CEO της Stealthgas, Χάρη Βαφειά, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη του στόλου του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Bαφειάς την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην εξαγορά τριών πλοίων, σε μια επένδυση που ξεπερνά τα $65 εκατ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Tradewinds. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αγόρασε το Capesize «Maritime Power», χωρητικότητας 176.000 dwt και ναυπηγημένο το 2005, έναντι $13 εκατ. σε μία περίοδο όπου η αγορά για τα εν λόγω τύπου πλοία φαίνεται να ανακάμπτει.

Παράλληλα ο Έλληνας πλοιοκτήτης εισήλθε δυναμικά και στην αγορά των LPG Carriers καθώς κύκλοι της αγοράς τον συνδέουν με την εξαγορά 2 πλοίων τέτοιου τύπου, συνολικής αξίας άνω των $52 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλαος Βαφειάς επανήλθε στον κλάδο της ναυτιλίας το 2013 με την εταρείαςEco Dry Ventures, η οποία αρχικά δραστηριοποιούνταν στην αγορά των Handysizes.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.