Η Maersk κρούει τον κώδωνα παρά την αύξηση της κερδοφορίας της

Η Maersk κρούει τον κώδωνα παρά την αύξηση της κερδοφορίας της

122
Η Maersk κρούει τον κώδωνα παρά την αύξηση της κερδοφορίας της

Με το δεξί μπήκε το 2019 για την μεγαλύτερη διαχειρίστρια εταιρεία containerships στον κόσμο, A.P. Møller – Mærsk.

Πιο συγκεκριμένα τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων του δανέζικου κολοσσού κατά το α΄τρίμηνο του 2019 ανήλθαν στα $1,2 δις, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 33%. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του ομίλου, αυτά παρουσίασαν επίσης αύξηση 2,5% στα $9,5 δις.

Παρά τις βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας του, ο Søren Skou, CEO της A.P. Moller – Maersk, τόνισε ότι η αγορά των containerships καλείται να αντιμετωπίσει πληθώρα προκλήσεων όπως τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, την εφαρμογή του ΙΜΟ sulphur cap αλλά και την αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ειδικότερα σε ότι αφορά την σινο-αμερικανική κόντρα, ο κ. Skou σχολίασε ότι το διμερές εμπόριο Ασίας-Β. Αμερικής παρουσίασε πτώση το Q1 και συμπλήρωσε ότι εάν οι κυρώσεις συνεχιστούν, η μείωση της αναμενόμενης ανάπτυξη στον διά θαλάσσης μεταφερόμενο όγκο εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να αγγίξει το 1%.

Φωτό: maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.