Stealthgas: Η spot αγορά φέρνει κέρδη

Stealthgas: Η spot αγορά φέρνει κέρδη

131
Stealthgas: Η spot αγορά φέρνει κέρδη

Τον οικονομικό της απολογισμό για το α’ τρίμηνο του 2019, ανακοίνωσε την Πέμπτη 23 Μαΐου η Stealthgas, της οποίας ηγείται ο Χάρης Βαφειάς.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία, κατέγραψε κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου κέρδη ύψους $1,969 εκατ. έναντι ζημιών $5,773 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, κυρίως λόγω των πολύ καλών επιδόσεων της εταιρείας στην spot αγορά αλλά και της λειτουργικής χρήσης της τάξης του 98,8% (ποσοστό του χρόνου όπου τα πλοία «παράγουν» έσοδα), όπως σημείωσε ο Michael Jolliffe, Πρόεδρος του ΔΣ της Stealthgas.

Από την άλλη, τα έσοδα της Stealthgas κινήθηκαν στα $38,4 εκατ. σημειώνοντας πτώση $1,3 εκατ. ή 3,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2018.

Ο κ. Jolliffe σημείωσε παράλληλα ότι η ισχυρή κεφαλαιακή δομή της εταιρείας σε συνδυασμό με την ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά των LPG Carriers, την φέρνει σε πλεονεκτική θέση. Παράλληλα αναφερόμενος στις προοπτικές της αγοράς, τόνισε ότι το χαμηλό βιβλίο παραγγελιών LPG Carriers σε συνδυασμό με τον υπερήλικο στόλο ενδεχομένως βοηθήσει την αγορά να ανακάμψει περαιτέρω τα επόμενα τρίμηνα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Stealthgas θα προχωρήσει στην επαναγορά έως 10 εκατ. κοινών μετοχών, μετά τη σχετική έγκριση του ΔΣ της εταιρείας.

Φωτό: Stealthgas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.