Σιδηρομετάλλευμα: Οι υψηλές τιμές φέρνουν χαμόγελα στα ινδικά ορυχεία

Σιδηρομετάλλευμα: Οι υψηλές τιμές φέρνουν χαμόγελα στα ινδικά ορυχεία

209
Σιδηρομετάλλευμα: Οι υψηλές τιμές φέρνουν χαμόγελα στα ινδικά ορυχεία

H πρόσφατη άνοδος των τιμών σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως σε υψηλά 5ετίας των $100/τόνο φαίνεται ότι δημιουργεί ελπίδες για την «αναγέννηση» των εξαγωγών σιδηρομεταλλεύματος με χαμηλότερο ποσοστό σιδήρου από την Ινδία.

Είναι γεγονός ότι οι σημαντικότεροι παραγωγοί iron ore της Ινδίας παρουσιάζουν αυξημένη παραγωγική ικανότητα, η οποία ωστόσο δεν οδεύει προς τις εξαγωγές καθώς χώρες όπως η Κίνα στρέφονται στο καλύτερης ποιότητας σιδηρομετάλλευμα της Αυστραλία και της Βραζιλίας.

Ωστόσο κάποιες στρεβλώσεις από τις αρχές του έτους στην προσφορά από τις δύο αυτές χώρες είχαν σαν αποτέλεσμα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο να αγγίξουν τα $103/τόνο στο Dalian Commodity Exchange.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς της Ινδίας, τους τελευταίους τρεις μήνες η ζήτηση για το ινδικό σιδηρομεταλλεύμα με χαμηλότερο ποσοστό σιδήρου εμφανίζει μια ανοδική τάση καθώς οι παγκόσμιες τιμές αυξάνονται.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά το οικονομικό έτος 2019 η Ινδία αποτέλεσε καθαρό εισαγωγέα iron ore καθώς οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις εισαγωγές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.