Η BHP γυρίζει την πλάτη στον άνθρακα

Η BHP γυρίζει την πλάτη στον άνθρακα

76
Η BHP γυρίζει την πλάτη στον άνθρακα

Η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος, BHP Billiton, φαίνεται πως γυρίζει την πλάτη στον θερμικό άνθρακα καθώς δεν προτίθεται να προβεί σε νέες επενδύσεις στην εν λόγω αγορά, ανεξάρτητα από το πόσο αποδοτικές ενδέχεται αυτές να αποδειχθούν.

Την στάση της BHP απέναντι στον άνθρακα αλλά και στο κοβάλτιο και το λίθιο αποκάλυψε πρόσφατα ο CFO του αυστραλιανού κολοσσού, Peter Beaven, σημειώνοντας σε παρουσίασή του ότι ο περιορισμός των ορυκτών καυσίμων ως μορφής ενέργειας θα έχει σαν αποτέλεσμα ο θερμικός άνθρακας να «παραγκωνιστεί» νωρίτερα του αναμενομένου.

Παράλληλα ο κ. Beaven τόνισε σε αναλυτές ότι η έκθεση της BHP στον άνθρακα αντιπροσωπεύει μόλις το 3% των συνολικών περιουσιακών της στοιχείων συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η έκθεση αυτή αποτελείται από δύο ανθρακωρυχεία υψηλής ποιότητας που παρέχουν υψηλά περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα, ο CFO της BHP τόνισε επίσης ότι η εταιρεία θα εξετάσει τις επιλογές περισσότερων επενδύσεων στις αγορές του χαλκού και θειικού νικελίου καθώς η ζήτηση αυξάνεται ενώ σε ό,τι αφορά την προσφορά είναι δύσκολο να εισέλθουν νέοι παίκτες λόγω του υψηλού κόστους εξόρυξης, κατέληξε ο Peter Beaven.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.