Καθοδική πορεία για τους ναύλους στα δρομολόγια Σαγκάης- Β. Αμερικής

Καθοδική πορεία για τους ναύλους στα δρομολόγια Σαγκάης- Β. Αμερικής

67
Καθοδική πορεία για τους ναύλους στα δρομολόγια Σαγκάης- Β. Αμερικής

Ο σύνθετος δείκτης «World Container Index» (WCI) της Drewry παρουσίασε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 2,1%, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι υποχώρησε 0,2%.

Πιο συγκεκριμένα ο σύνθετος WCI, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τους ναύλους από 8 τακτικές γραμμές από και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, κινήθηκε στα $1.383,84/εμπορευματοκιβώτιο, διαστάσεων 40 ποδών (feu), σημειώνοντας πτώση $30 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τους ναύλους για τη διαδρομή Σαγκάη- Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά $141 στα $1.419/ feu και αυτοί για την διαδρομή Σαγκάη-Νέα Υόρκη υποχώρησαν κατά $30 και από τα $2.717/feu έφτασαν στα $2.687/feu.

Από την άλλη, οι ναύλοι μεταξύ Σαγκάης – Γένοβα άγγιξαν τα $1.516/ εμπορευματοκιβώτιο διαστάσεων 40 ποδών σημειώνοντας αύξηση $46 ενώ αυτοί μεταξύ Ρότερνταμ- Νέας Υόρκης αυξήθηκαν κατά $4 στα $2.343/feu.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο δείκτης «World Container Index» της Drewry, αποτελεί έναν ανεξάρτητο δείκτη ο οποίος χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες κατά την κατάρτιση των ναυλοσυμφώνων.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.