Η Κίνα περικυκλώνει την Ν. Ασία – η Ινδία απαντά

Η Κίνα περικυκλώνει την Ν. Ασία – η Ινδία απαντά

132
Η Κίνα περικυκλώνει την Ν. Ασία – η Ινδία απαντά

To conglomerate Adani Group έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις από την κυβέρνηση της Μιανμάρ για την ανάπτυξη και την διαχείριση για τα επόμενα 50 έτη ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος του ποταμού Γιανγκόν.

Η επένδυση αυτή ύψους $290 εκατ. αποτελεί το δεύτερο εγχείρημα του ινδικού ομίλου στο εξωτερικό μετά την ανάπτυξη του τερματικού σταθμού Abbot Point στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναμένεται να δημιουργηθούν 1.100 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στα σχέδια του Adani Group περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ναυτικού πανεπιστήμιου για την διεύρυνση των δεξιοτήτων των νέων σπουδαστών και η κατασκευή επιπλέον μεταφορικών υποδομών που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η επένδυση του ινδικού conglomerate στην Μιανμάρ αποτελεί απάντηση της Ινδίας στις μεγάλης κλίμακας επενδύσεις του Κινεζικού Δράκου στο Πακιστάν και στη Σρι Λάνκα, οι οποίες εντάσσονται στο Belt and Road Initiative.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.