Σιτάρι: Η ξηρασία δημιουργεί νέες τάσεις για τη ναυτιλία

Σιτάρι: Η ξηρασία δημιουργεί νέες τάσεις για τη ναυτιλία

101
Σιτάρι: Η ξηρασία δημιουργεί νέες τάσεις για τη ναυτιλία

Η ξηρασία που επικρατεί στην Αυστραλία και η οποία έχει συρρικνώσει την γεωργική παραγωγή της χώρας, αναμένεται να οδηγήσει τον κορυφαίο εξαγωγέα σιταριού του νότιου ημισφαιρίου στις εισαγωγές από τον Καναδά.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το υπουργείο Γεωργίας της Αυστραλίας άναψε το πράσινο φως για την εισαγωγή ενός σημαντικού φορτίου σιταριού από τον Καναδά, το οποίο θα καταφθάσει στη χώρα μετά από 6-8 εβδομάδες.

Ενώ η Αυστραλία εισάγει μικρές ποσότητες σιταριού κάθε χρόνο, μια τέτοια εισαγωγή αποτελεί σπάνιο φαινόμενο λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Να σημειωθεί ότι πέρσι οι τιμές αυστραλιανού σιταριού στις ανατολικές ακτές έκλεισαν στα πολύ υψηλά επίπεδα των $427/ μετρικό τόνο μετατρέποντας την εν λόγω αγορά σε μία από τις πιο ακριβές παγκοσμίως.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή σιταριού της Αυστραλίας υποχώρησε σε χαμηλά 11 ετών στους 17,3 εκατ. τόνους κατά την καλλιεργητική περίοδο 2018/2019 λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.