Μία νέα ισχυρή δύναμη στην αγορά της ρυμούλκησης στην Μεσόγειο

Μία νέα ισχυρή δύναμη στην αγορά της ρυμούλκησης στην Μεσόγειο

420
Μία νέα ισχυρή δύναμη στην αγορά της ρυμούλκησης στην Μεσόγειο
(Α-Δ): Ο Ιταλός εφοπλιστής της SCAFI, κ. Paolo Visco και ο κ. Δημήτρης Βερνίκος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Vernicos SCAFI).

Μια από τις ισχυρότερες εταιρίες ναυαγοσωστικών και ρυμουλκών σκαφών στην Μεσόγειο προκύπτει από την συν-ένωση δύο ιστορικών ευρωπαϊκών εταιριών του κλάδου, της ελληνικής εταιρίας Vernicos Tugs & Salvage και της ιταλικής La Scafi, Società di navigazione S.p.A (Scafi).

Η συγκεκριμένη συν-ένωση προήλθε από την απόφαση της ιταλικής εταιρίας να επενδύσει στην ελληνική εταιρία μέσω της εξαγοράς ενός ικανού πακέτου μετοχών της δεύτερης.

Η νέα εταιρία που προέκυψε ονομάζεται Vernicos SCAFI, η οποία ελέγχει πλέον 39 ναυαγοσωστικά – ρυμουλκά σκάφη, εκ των οποίων τα 21 προέρχονται από την SCAFI και τα 18 από την Vernicos Tugs & Salvage.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της Vernicos SCAFI είναι ο κ. Δημήτρης Βερνίκος, ενώ Αντιπρόεδρος της είναι ο Ιταλός εφοπλιστής, κ. Paolo Visco της SCAFI.

Η απόφαση της ιταλικής εταιρίας, που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ιταλία, να επενδύσει σε μια εξίσου μεγάλη στο είδος της ελληνική εταιρία, αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα σε μια περίοδο που η χώρα χρειάζεται πραγματικές επενδύσεις.

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει συνάμα πως η ελληνική ναυτιλία παραμένει ένα ισχυρό χαρτί της εθνικής οικονομίας της χώρας ικανό να προσελκύσει με σχετική ευκολία σημαντικές ξένες επενδύσεις.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας διαδραμάτισε το γεγονός πως και οι δύο εταιρίες κατανόησαν πως καθώς αναπτύσσουν την δραστηριότητα τους σε έναν εν δυνάμει κοινό γεωγραφικό χώρο, η συνένωσή τους και η αναζήτηση ενός κοινού μέλλοντος προσφέρει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης από τον ανταγωνισμό τους.

Η δε κοινή πλέον τεχνογνωσία τους πολλαπλασιάζει την δύναμη της διαπραγματευτική τους ικανότητα, και ενισχύει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν σε πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

Την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της SCAFI στην Vernicos Tugs & Salvage εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Βερνίκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vernicos Scafi. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιτευχθείσα συμφωνία μέσα από την οποία προκύπτει μια νέα σύγχρονη εταιρία, η Vernicos Scafi, η οποία έχει μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον. Ιδιαίτερα με χαροποιεί το γεγονός πως η Vernicos υπήρξε μια από τις επιλογές της ιταλικής εταιρίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να επενδύσει σε αυτήν».

Ωστόσο, από αυτή την θετική εξέλιξη δεν ωφελούνται μόνο οι δύο εταιρίες.

Πολλαπλά κερδισμένη και ωφελημένη είναι και η κοινοπραξία Med Tugs, η οποία με την προσθήκη της ιταλικής SCAFI, μέσω της νέας εταιρίας Vernicos SCAFI, εξελίσσεται πλέον στο ισχυρότερο κοινοπρακτικό σχήμα ναυαγοσωστικών και ρυμουλκών σκαφών στην Μεσόγειο και σε ένα από τα ισχυρότερα σχήματα πανευρωπαϊκά.

Η κοινοπραξία Med Tugs ελέγχει πλέον 61 ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά σκάφη η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.