Saudi Aramco: Με το βλέμμα στραμμένο και στην Ελλάδα

Saudi Aramco: Με το βλέμμα στραμμένο και στην Ελλάδα

281
Saudi Aramco: Με το βλέμμα στραμμένο και στην Ελλάδα

Η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, Saudi Aramco, προσβλέπει στο να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στην Ευρώπη κατά 300.000 βαρέλια/ημέρα τα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρουν διεθνή μέσα.

Για το λόγο αυτό ο σαουδαραβικός κολοσσός αναμένεται να εγκαινιάσει ένα νέο γραφείο στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι, σημείωσε στο Reuters o Abdulaziz al-Judaimi, αντιπρόεδρος της Aramco και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αποτελεί στοίχημα για την εταιρεία του.

Παράλληλα ο Abdulaziz al-Judaimi τόνισε ότι η Aramco αναμένεται να ολοκληρώσει σημαντικές συμφωνίες, σκοπός των οποίων είναι η ανταλλαγή σαουδαραβικού αργού με προϊόντα πετρελαίου για την τροφοδοσία σε πελάτες της σε Ευρώπη και Μεσόγειο και συμπλήρωσε ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός θα συνεχίσει να επενδύει και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι βρίσκεται σε συμφωνίες με την Motor Oil Hellas, την αιγυπτιακή Midore και την πολωνική PKN Orlen.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.