Saudi Aramco: Επενδύει σε κοιτάσματα αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου

Saudi Aramco: Επενδύει σε κοιτάσματα αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου

91
Saudi Aramco: Επενδύει σε κοιτάσματα αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου του να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στην αγορά του LNG, αναμένεται να επενδύσει στο ενεργειακό κοίτασμα σχιστολιθικού φυσικού αερίου Marcellus, το οποίο ανήκει στην νορβηγική Equinor και βρίσκεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η εν λόγω επένδυση της Saudi Aramco στο κοίτασμα Marcellus θα πραγματοποιηθεί είτε μέσω δημιουργίας κοινοπραξίας με την Equinor είτε αποκτώντας η Saudi Aramco μερίδιο του κοιτάσματος, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός θα επενδύσει στο εν λόγω κοίτασμα, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ Aramco και Equinor βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Η Saudi Aramco επιπλέον σκέφτεται σοβαρά να συνεργαστεί και με άλλες πετρελαϊακές εταιρείες για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, είχε δηλώσει στο Reuters ότι η εταιρεία στοχεύει να πραγματοποιήσει επενδύσεις έως και $150 δις σε ενεργειακά έργα μέσα στην επόμενη δεκαετία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων της στην αγορά του LNG και να αναδειχθεί σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο ενεργειακό παίκτη.

Φωτο: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.