Χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hapag- Lloyd

Χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hapag- Lloyd

105
Χαμόγελα αισιοδοξίας στην Hapag- Lloyd

Αύξηση κατά 17% καταγράφηκε στα έσοδα της εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag- Lloyd κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 3,1 δις ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων της γερμανικής εταιρείας ανήλθαν σε 214 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 51 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 96 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με της ζημίες της τάξης των 34 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αύξηση κατά 2% σημειώθηκε επίσης στον όγκο των φορτίων που μεταφέρθηκαν μέσω των πλοίων της Hapag- Lloyd, αγγίζοντας τα 2,929 TTEUs, ενώ ανοδική τάση σημειώθηκε και στους ναύλους καθώς βελτιώθηκαν από $1.029/TEU πέρυσι σε $1.079/TEU κατά μέσο όρο.

Ο CEO της Hapag- Lloyd, κ. Rolf Habben Jansen, τόνισε ότι τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας οφείλονται στα υψηλότερα επίπεδα ναύλων, στην αύξηση του όγκου του μεταφερόμενου φορτίου, καθώς και στο ισχυρότερο δολάριο.

Από την άλλη πλευρά οι υψηλές τιμές στα καύσιμα επέδρασαν αρνητικά στην διαμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Hapag- Lloyd. Συγκεκριμένα οι τιμές των καυσίμων άγγιξαν φέτος τα $425/τόνο συγκριτικά με τα $372/τόνο πέρυσι.

Αναφορικά με το 2019 ο κ. Jansen εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του, παρά τις προβλέψεις για ελαφρά μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.