Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: Προβολή ντοκιμαντέρ για το επάγγελμα του σφουγγαρά

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: Προβολή ντοκιμαντέρ για το επάγγελμα του σφουγγαρά

43
Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: Προβολή ντοκιμαντέρ για το επάγγελμα του σφουγγαρά

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό φιλοξενώντας ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ από τη μη κερδοσκοπική Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” με θέμα το παραδοσιακό επάγγελμα του σφουγγαρά. Θα παρουσιαστούν το ταξίδι ενός καλύμνικου σπογγαλιευτικού πλοίου, οι τοπικές παραδόσεις, ο “χορός του μηχανικού”, η νόσος των δυτών, τα είδη, η φυσιολογία και οι χρήσεις των φυσικών σπόγγων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παράλληλα θα εκτεθούν εξαρτήματα από παλαιό σκάφανδρο κατάδυσης της συλλογής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, μάσκα κατάδυσης τύπου “Φερνέζ” και συλλογή φυσικών σφουγγαριών από την πολιτιστική ομάδα “Αρχιπέλαγος”.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στο τηλέφωνο 210- 4516264.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.