Καμπότζη: Αύξηση των εξαγωγών ρυζιού προς την Κίνα μετά τις κυρώσεις της...

Καμπότζη: Αύξηση των εξαγωγών ρυζιού προς την Κίνα μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

40
Καμπότζη: Αύξηση των εξαγωγών ρυζιού προς την Κίνα μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Oι εξαγωγές ρυζιού από την Καμπότζη προς την Κίνα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση μετά την απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές από την χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ επέβαλε τον περασμένο Ιανουάριο δασμούς στις εισαγωγές ρυζιού από την Καμπότζη και τη Μιανμάρ για τα επόμενα τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι εγχώριοι παραγωγοί, κυρίως της Ιταλίας, όπως αναφέρει το Reuters. Να σημειωθεί ότι το 2018 η Καμπότζη εξήγαγε 270.000 τόνους ρυζιού προς την ΕΕ ήτοι το 43% των συνολικών της εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς την Καμπότζη οι εξαγωγές ρυζιού της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας προς την Κίνα τον Φεβρουάριο ανήλθαν στους 10.080 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 57,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι μειωμένες να αντισταθμιστούν πλήρως οι μειωμένες εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.