«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά: Ξεναγήσεις στην τριήρη «Ολυμπιάς»

«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά: Ξεναγήσεις στην τριήρη «Ολυμπιάς»

404
«Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά: Ξεναγήσεις στην τριήρη «Ολυμπιάς»

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με δεκάδες φορείς και συλλόγους της πόλης διοργανώνει τις «Ημέρες Θάλασσας», έναν θεσμό που γιορτάζεται από τις 3 έως τις 12 Μαΐου 2019 στον Πειραιά.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» προσφέρουν ένα δεκαήμερο δωρεάν εκδηλώσεων για όλους, μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον Πειραιά και με άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία. Περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, εκθέσεις εικαστικών, δράσεις που προβάλλουν τις παραδόσεις και τους τόπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, αλλά και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαλέξεις και συνέδρια, αθλητικά δρώμενα και πάρτυ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2019» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την τριήρη “Ολυμπιάς”, λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., στην Μαρίνα Ζέας.

18499255

Η τριήρης “Ολυμπιάς” αποτελεί μοναδικό αντίγραφο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987, στο πλαίσιο του προγράμματος της πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates, με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι ξεναγήσεις στην Τριήρη «Ολυμπιάς» θα πραγματοποιούνται από τις 3 έως τις 7 Μαΐου 2019 στην Μαρίνα Ζέας κατά τις ώρες: 10:00-13:30 & 17:00-20:00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.