Πρόσω ολοταχώς για μια πράσινη ναυτιλία

Πρόσω ολοταχώς για μια πράσινη ναυτιλία

246
Πρόσω ολοταχώς για μια πράσινη ναυτιλία

Διακινώντας σε ετήσια βάση 12 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια με τα 227 πλοία της, ηHapag-Lloyd έχει θέσει στόχο να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μονάδων του στόλου της.

Συγκεκριμένα, ο στόχος που έχει τεθεί είναι έως το 2020 να περιοριστεί η κατανάλωση καυσίμων στα πλοία του στόλου μίας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών δια θαλάσσης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και η μείωση κατά 20% των εκπομπών αερίων ρύπων.

Ως προς την πρόκληση του Sulphur Cap 2020 ο Jörg Erdmann, Senior Director Sustainability Management, τόνισε ότι η Hapag-Lloyd κρίνει ως ιδιαίτερα σημαντικό τον κανονισμό του ΙΜΟ στην προσπάθεια περιορισμού έκλυσης αερίων ρύπων, «μολονότι η χρήση καυσίμων περιορισμένης περιεκτικότητας σε θείο συνεπάγεται σημαντικά κόστη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα πλοία του στόλου της θα είναι έτοιμα από την 1.1.2020 να κάνουν χρήση των νέων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%) ναυτιλιακών καυσίμων, ενώ στόχος της Hapag-Lloyd είναι ένα μεγάλης μεταφορικής ικανότητας πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τον στόλο της να κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.