Η Διώρυγα του Παναμά καλωσόρισε την 6.000η διέλευση πλοίου

Η Διώρυγα του Παναμά καλωσόρισε την 6.000η διέλευση πλοίου

354
Η Διώρυγα του Παναμά καλωσόρισε την 6.000η διέλευση πλοίου

Ημέρα-ορόσημο για την Διώρυγα του Παναμά υπήρξε η Τρίτη 23η Απριλίου καθώς σηματοδότησε την διέλευση του 6000ου πλοίου κατηγορίας Neopanamax.

Eιδικότερα το LNGCarrier «Energy Liberty», το οποίο ναυπηγήθηκε το 2018 έχει χωρητικότητα 165.000 m3 και μήκος 300 μέτρα, διήλθε από την Διώρυγα του Παναμά καθώς κατευθυνόταν από τον Ατλαντικό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αναφερόμενος στο εν λόγω επίτευγμα ο Jorge L. Quijano, επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά σημείωσε: «θα εξακολουθήσουμε να καλύπτουμε επαρκώς τις ανάγκες των πελατών μας παρέχοντας αξιόπιστες και ευέλικτες υπηρεσίες».

Να σημειωθεί ότι από τις 6.000 διελεύσεις πλοίων από την Διώρυγα του Παναμά, σχεδόν το 50% αφορά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το 26% LPG carriers, το 11% LNG carriers ενώ τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα κρουαζιερόπλοια και τα Ro/Paxαποτελούν το εναπομείναν ποσοστό.

Φωτό: pancanal.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.