Ανγκόλα: Σε κρίση η πετρελαϊκή βιομηχανία;

Ανγκόλα: Σε κρίση η πετρελαϊκή βιομηχανία;

114
Ανγκόλα: Σε κρίση η πετρελαϊκή βιομηχανία;

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ανγκόλα ενδέχεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας του πεδίου Saturno για λόγους συντήρησης, όπως αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής η Ανγκόλα έχει προγραμματίσει να εξαγάγει 38 φορτία αργού ή 1,21 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Ιούνιο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τα 48 φορτία που είναι προγραμματισμένα να εξαχθούν τον Μάιο.

Από την άλλη και η παραγωγή πετρελαίου στην χώρα της δυτικής Αφρικής παρουσιάζει μια καθοδική τάση καθώς οι σχέσεις της κρατικής Sonangol με σημαντικούς oil majors, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν επιδεινωθεί. Μάλιστα το υπουργείο πετρελαίου της Ανγκόλα έχει «προειδοποιήσει» πρόσφατα ότι η παραγωγή είναι πιθανό να μειωθεί από 500.000 έως 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως το 2023 αν δεν υλοποιηθούν σημαντικά ενεργειακά projects όπως αυτό της Total στο πεδίο Kaombo.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.