Ε.Ε.:Πώς διαμορφώνονται οι εξαγωγές σιταριού

Ε.Ε.:Πώς διαμορφώνονται οι εξαγωγές σιταριού

61
Ε.Ε.:Πώς διαμορφώνονται οι εξαγωγές σιταριού

Οι εξαγωγές σιταριού της Ε.Ε. ανήλθαν σε 16,1 εκατ. τόνους από την 1η Ιουλίου 2018 μέχρι τα μέσα Απριλίου 2019, σύμφωνα με στοιχεία του EU Crops Market Observatory.

Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εξαγωγές είναι μειωμένες κατά 1,47% συγκριτικά με την προηγούμενη γεωργική περίοδο, ωστόσο ο ρυθμός των εξαγωγών της Ε.Ε. έχει επιταχυνθεί λόγω των υψηλών τιμών για ρώσικο σιτάρι, καθώς και της αύξησης παραγγελιών από Μ. Ανατολή και Β. Αφρική.

Πριν από έναν μήνα περίπου, σύμφωνα με αναλυτές του S&P Platts, ο ρυθμός εξαγωγών σιταριού της Ε.Ε. παρουσιαζόταν μειωμένος κατά 7,32% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αλγερία, προχώρησαν σε αγορές γαλλικού σιταριού.

Κατά τη διάρκεια της φετινής γεωργικής περιόδου η Αλγερία εκτιμάται ότι έχει αγοράσει περίπου 4,4 εκατ. τόνους σιτάρι από την Ε.Ε., αύξηση κατά 27,6%, συγκριτικά με πέρυσι.

Το EU Crops Market Observatory εκτιμά ότι οι συνολικές εξαγωγές σιταριού της Ε.Ε. θα αγγίξουν τους 19 εκατ. τόνους έως τα τέλη της φετινής γεωργικής περιόδου, ενώ για την περίοδο 2019-2020 προβλέπεται ότι οι εν λόγω εξαγωγές θα ανέλθουν σε 25,5 εκατ. τόνους.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.