DP World: Κλείνει το μάτι στην Λατινική Αμερική

DP World: Κλείνει το μάτι στην Λατινική Αμερική

72
DP World: Κλείνει το μάτι στην Λατινική Αμερική

Η Λατινική Αμερική βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης λιμένων παγκοσμίως, της DP World.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο COO της DP World, Mahmood Al Bastaki, στο πλαίσιο του Global Business Forum Latin America 2019 στη Πόλη του Παναμά, η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι προσβλέπει σε συμφωνίες παραχώρησης για 5 έως 7 λατινοαμερικανικούς λιμένες τον επόμενο χρόνο καθώς η «περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της DP World».

Παράλληλα ο COO της DP World σημείωσε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και παροχής τεχνογνωσίας για έναν σημαντικό αριθμό λιμένων στη Νότια Αμερική, τονίζοντας συγχρόνως ότι η εταιρεία του ήδη έχει παρουσία σε Περού, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή και Δομινικανή Δημοκρατία.

Κατά τον κ. Al Bastaki η Λατινική Αμερική παρέχει μια σταθερότητα και ασφάλεια (με εξαίρεση την Βενεζουέλα) ενώ το εμπόριο στην περιοχή αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα έτη.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το 2018 η DP World επένδυσε κεφάλαια ύψους $3 δις για την διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του, σύμφωνα με το arabianbusiness.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.