Υπό την απειλή ληστών εμπορικό πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

Υπό την απειλή ληστών εμπορικό πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

684
Υπό την απειλή ληστών εμπορικό πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

Επίθεση καταγράφηκε σε εμπορικό πλοίο από ενόπλους με τουφέκια και χειροβομβίδες ληστές στον Κόλπο της Γουινέας.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Απριλίου όταν ένοπλοι ληστές επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το κατέλαβαν για τέσσερις ολόκληρες μέρες.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν το περιπολικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας εντόπισε το εμπορικό πλοίο να πλέει με ασταθή πορεία. Αμέσως το περιπολικό προσέγγισε το εμπορικό πλοίο, με αποτέλεσμα οι επιδρομείς να τραπούν σε φυγή.

Ο πλοίαρχος του πλοίου, σύμφωνα με το LSS- SAPU, δήλωσε ότι οι επιδρομείς είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πλοίο για τέσσερις ημέρες, απενεργοποιώντας το σύστημα AIS (Automatic Identification System) του πλοίου.

Κατά την διάρκεια της κατάληψης, οι ληστές προέβησαν σε κλοπή μετρητών, καθώς και τιμαλφών από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ το ευτυχές είναι ότι δεν σημειώθηκε από το περιστατικό κάποιος τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

Το εμπορικό πλοίο μετά το περιστατικό κατευθύνθηκε προς το Λάγος της Νιγηρίας.

Ο Κόλπος της Γουινέας εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του κόσμου σε ό,τι αφορά τις πειρατικές και ληστρικές επιθέσεις σε πλοία.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 εκτιμάται ότι στην λόγω θαλάσσια περιοχή σημειώθηκαν 14 επιθέσεις σε πλοία, ενώ 30 ναυτικοί έπεσαν θύματα ομηρίας.

Οι ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή συστήνουν στα πλοία να αποφεύγουν την μείωση της ταχύτητάς τους όταν διέρχονται από τον Κόλπο της Γουινέας, ενώ οι ναυτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ύπαρξη μικρών σκαφών στην περιοχή, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.