Βενεζουέλα: Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου

Βενεζουέλα: Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου

66
Βενεζουέλα: Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου μειώθηκε τον Μάρτιο καθώς τόσο οι αμερικανικές κυρώσεις όσο και τα συνεχόμενα μπλακ άουτ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας «συμπαρέσυραν» την παραγωγή της χώρας της Λατινικής Αμερικής στα πολύ χαμηλά επίπεδα των 870.000 βαρελιών/ημέρα.

Σύμφωνα με την ΙΕΑ τα επαναλαμβανόμενα μπλακ άουτ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας αποτελούν μία ακόμη πρόκληση για την πετρελαιοβιομηχανία της χώρας μετά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που την ταλανίζει αλλά και τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις.

Κατά συνέπεια η μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας κατά 270.000 βαρέλια/ημέρα αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση στην ιστορία της ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι η μείωση της παραγωγής αγγίζει τα 600.000 βαρέλια/ημέρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η ΙΕΑ στην τελευταία της έκθεση διατήρησε την πρόβλεψη της για την αύξηση της παγκόσμια ζήτησης πετρελαίου στα 1,4 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.