Καφές: Νέες εμπορευματικές ροές μεταξύ Αραβικού Κόλπου και Ν.Αμερικής

Καφές: Νέες εμπορευματικές ροές μεταξύ Αραβικού Κόλπου και Ν.Αμερικής

65
Καφές: Νέες εμπορευματικές ροές μεταξύ Αραβικού Κόλπου και Ν.Αμερικής

To Εμιράτο του Ντουμπάι προσβλέπει στο να γίνει ο κορυφαίος εισαγωγέας καφέ στον κόσμο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος του Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) στο πλαίσιο του Global Business Forum for Latin America (GBF), το οποίο διεξήχθη πρόσφατα στην Πόλη του Παναμά.

Το DMCC είναι υπεύθυνο για το 60% του παγκόσμιου εμπορίου τσαγιού ενώ ήδη η Βραζιλία έχει επεκτείνει τις εξαγωγές της καφέ προς τη Μέση Ανατολή και σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εξαγωγέων Καφέ της, Cecafé, αυτές ανήλθαν στα 429.000 σακιά των 60 κιλών το α’ τρίμηνο του 2019 (+39%). Συνολικά για το 2018 η Βραζιλία αποτέλεσε τον κορυφαίο εξαγωγέα εμπορευμάτων προς το Ντουμπάι με την αξία των εξαγωγών αυτών να ανέρχεται στα $1,4 δις.

Ο κ. Sulayem αναφέρθηκε επίσης στο ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο προκειμένου 30.000 εταιρείες από την Λατινική Αμερική να εδραιώσουν την παρουσία τους στο Ντουμπάι και να τονωθεί με αυτό τον τρόπο το διμερές τους εμπόριο.

Τέλος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι, Hamad Buamim, σημείωσε ότι το Επιμελητήριο αναμένεται να επενδύσει περίπου $27 εκατ. στη Λατινική Αμερική σε βάθος δεκαετίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.