Ισχύς εν τη ενώσει για την προώθηση της ψηφιοποίησης στη ναυτιλία

Ισχύς εν τη ενώσει για την προώθηση της ψηφιοποίησης στη ναυτιλία

195
Ισχύς εν τη ενώσει για την προώθηση της ψηφιοποίησης στη ναυτιλία

Τέσσερις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των containers, η A.P. Moller- Maersk, η MSC, η Hapag- Lloyd καθώς και η Ocean Network Express, δημιούργησαν την Digital Container Shipping Association (DCSA), με έδρα στο Άμστερνταμ.

Σκοπός της DSCA είναι η προώθηση της ψηφιοποίησης και της τυποποίησης στην αγορά των containers μέσα από την συνεργασία των εταιρειών μεταξύ τους προκειμένου να γίνει η εν λόγω αγορά πιο αποδοτική και αποτελεσματική.

Η ιδέα για την δημιουργία της DSCA ανακοινώθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 2018, ενώ πριν από ένα μήνα περίπου δόθηκε η έγκριση από την Federal Maritime Commission (FMC) για την υλοποίησή της.

Ο κ. André Simha, Chief Information Officer της MSC και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της DCSA, δήλωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων να συμβάλλουν ώστε η ναυτιλία να εισέλθει σε μια ψηφιακή εποχή, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η MSC, στην παρούσα φάση γίνονται συζητήσεις για να εισέλθουν στην DSCA και άλλες δύο εταιρείες από την αγορά των containers, ενώ στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση της συγκεκριμένης ένωσης με την υποστήριξη όσο γίνεται περισσότερων εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.